KookJij

Taart apaarakine

Een heerlijk taart apaarakine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taart apaarakine te bereiden

Pudding klaar maken zoals op verpakking. Wel maar een 1/2 liter melk en 2 zakjes vanille suiker, bij de bloem en melk 1 ei mee loskloppen. Pudding laten afkoelen. Fruit in schijven snijden, appels en nectarinne zowel rabarber marineren in passoa.
Deeg in taart vorm van 28cm, afgekoelde pudding erop en naar wens afgarneren met het fruit. Een kwartier voor het einde alles bestrijken met de confituur. In taart vorm laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gielen Doris

Gielen Doris zegt:
Ben op zoek naar taartrecepten. Ik ga er een aantal uitproberen.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willemien,troost u in belgie is het ook maar triestig weer:(Bedankt voor de reactie.Inderdaad de bodem bleef zacht van de taart denk dat het aan de pudding ligt.Ga volgende keer proberen eerst even het bladerdeeg alleen te bakken,vervolgens de pudding en het fruit en desnoods iets langer en op lagere temperatuur.Tot horen.Groetjes Derbyke en Hilde ;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hallo Hilde,het is hier
hollands weer regen regen en nog eens regen dat zijn wij hier niet gewend. Ik heb de taart gebakken en het was heerlijk, lekker fris van smaak. Is het juist dat de bodem zacht is normaal is dat niet met bladerdeeg of heb ik wat fout gedaan!
Groeten Willemien:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo joke, oven op 200gr en +/- 60min groetjes
hilde derby;)
joke lieberom

joke lieberom zegt:
Lijkt me een lekkere taart, maar hoelang moet ie gebakken worden en op hoeveel graden.?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willemien,alles goe aan de andere kant van de wereld bol.De pudding is gewoon van oetker, je neemt een beetje melk en lost het hele zakje daarin op en dan het eitje mee loskloppen daarna voeg je het bij de kokende melk.De taart bak ik ongeveer 60min met alles erop zowel het fruit.Passoa is inderdaad een likeur. Fijn iets te horen van je en veel succes met het kokkerellen.Groetjes Derby Hilde ;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Hilde, De pudding is dat roompudding van oetker of custard, er staat ook in dat er bloem bij gaat en een ei hoeveel bloem? Het fruit moet dat meegebakken worden en op hoeveel graden bak je deze taart. De passoa is dat een likeur? Lijk mij een erg lekkere taart gaat het zeker proberen Groetjes Willemien;)