KookJij

Stoofpotje: Moeder Overste Tripel

Een heerlijk stoofpotje: moeder overste tripel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje: Moeder Overste Tripel te bereiden

Ajuinen in halve ringen snijden.
Look fijn snipperen.
Deze in een stoofpot op laag vuur opzetten in een beetje boter.
Runderstoofvlees goed aanbakken in boter, toevoegen in de stoofpot.
Americain mengen met mosterd, eike en chapelure maak er balletjes van en bak evenzeer even aan en voeg deze evenzeer in de stoofpot samen met de champignons.
Kruid deze stoofpot naar smaak met boven vermelde kruiden en voeg het blokje bouillon toe.
Zeker het flesje Moeder Overste niet vergeten.
Laat dit alles op een heel klein vuur zachtjes sudderen uiteraard met deksel op de stoofpot.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Het gerecht op de foto werd vandaag geserveerd met puree en appel gevuld met rode kool.
Natuurlijk kan je er ook frietjes met een frisse salade en cruditeiten bij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Zo, in Nederland tartaar van americain en in Belgie bereide americain :);):p
Anna

Anna zegt:
Dan is dat ook weer opgelost;) Ik denk dat wij dat beter kennen als tartaar/ een tartaartje.:D
Ofwel: gehakte biefstuk;)
slaatje

slaatje zegt:
Oké dan is het duidelijk dat er twee verschillende zijn. Dank je wel Hilde. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, hier vind je deze ook maar er staat dan wel vermeld bereide americain. Voor het stoofpotje is zuiver gehakte steak en deze dan bereid. De kant en klare bereide americain te vinden in de winkels, weet niet of dat lekker zou zijn in het stoofpotje ;)
slaatje

slaatje zegt:
Oh, filet americain is bij ons Hollanders bekend als beleg voor op een toastje of cracker, ik zelf koop het altijd bij de Lidl en eet het, om de week echt waar, bijna elke dag bij het ontbijt. Ik ben er een beetje aan verslaafd, maar ja - iedere gek zijn gebrek - ;););)Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, laat het smaken de americain is gewoon gehakte steak bereid maar toch een beetje apart. Groetjes van ons 3tjes :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me heerlijk, dat ga ik zeker proberen al is het alleen om de filet americain op deze wijze. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Weer een super gerechtje om je vingers bij af te likken!:D;)