Recept
« Terug naar recepten
stoofpotje met paddestoelen en scampi`s
PT30M
stoofpotje met paddestoelen en scampi`s
Een heerlijk stoofpotje met paddestoelen en scampi`s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe stoofpotje met paddestoelen en scampi`s te bereiden
Snij de prei in brunoise, halveer de paddestoelen en verwarm de oven voor op 200 graden.Sauteer de paddestoelen in een redelijke hoeveelheid olijfolie ( ze mogen zeker niet droog bakken). Per het teentje knoflook op het laatst erbij en kruid met peper en zout. Doe de paddestoelen in de vergiet en laat ze uitlekken. Dep de pan droog met keukenpapier en sauteer de prei in wat verse olifolie ( de pan niet reinigen met water maar de oude champignonolie smaakt te noterig dus gewoon droog deppen). Doe de prei bij de paddestoelen. Bak in de zelfde pan de scampi~s en pel ze. Snijd de scampi`s in dunne schijfjes. Doe in elk potje een bodempje room doe daar een laagje paddestoelen preimengsel op, leg hierop de sneetjes scampi`s en dek af met een goede laag gruyere. Kluts hierover een ei en giet er weer wat room over om het ei af te dekken. Zet in het midden van de oven 15 min, de dooier moet zacht blijven.Voor het opdienen bestrooien met peterselie of bieslook.
rob zegt: