KookJij

Recept voor Spaghetti met groente en pindasaus

Een heerlijk spaghetti met groente en pindasaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 890 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Familiekookboek: Pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Eendenborst: De eendenborst droogdeppen en tot gebruik in de diepvries leggen.
2. Pasta koken: De spaghetti doormidden breken, in ruim water met zout beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.
3. Groenten: De broccoli wassen en in roosjes verdelen. De dikke stelen schillen en kleinsnijden. De wortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. De paprika halveren, schoonmaken, wassen en in repen snijden.
De komkommer wassen, in de lengte halveren, de helften eerst in drieën en dan in plakjes snijden. De peultjes afhalen, wassen en halveren.
De knoflook en gember schillen en kleinsnijden. De bosui wassen en in ringetjes snijden. De eendenborst diagonaal in dunne plakjes snijden.
4. Pasta bakken: Een wok (of grote braadpan) verhitten, er 3 el olie in schenken en de spaghetti hierin al roerend knapperig bakken. De pasta uit de pan nemen en laten staan.
De resterende olie in de wok doen. Het vlees, de bosui, knoflook en gember 3 minuten roerbakken en uit de pan nemen. De wortel, broccoli en paprika al roerend 5 minuten bakken. De komkommer en peultjes kort meebakken.
De spaghetti met de groenten over de borden verdelen.
5. Pindasaus: De pindakaas met 125 mL heet water verdunnen en met sambal oelek op smaak brengen. De saus over het gerecht schenken en met pinda’s bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst