KookJij

Soep: champignonsoep voor de feestdagen

Een heerlijk soep: champignonsoep voor de feestdagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: champignonsoep voor de feestdagen te bereiden

Snij de porei fijn.
Raap in blokjes snijden.
Selder fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze groenten gaar aan in een beetje boter samen met de kruiden. voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen. Mix de soep.
Neem vier champignons verwijder het steeltje en dompel even in citroensap. Vul met enkele takjes peterselie en bestrooi met gemalen kaas. Zet even in de oven op 180 gr .tot de kaas is gesmolten.
Als laatste de overige champignons in fijne schijven snijden evenzeer in citroensap leggen, voeg dit alles bij de soep. Serveer de soep zeer warm met de gevulde champignon.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Een super snel gemakkelijk champignonsoepje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst