Klik op foto om te vergroten.
Een super snel gemakkelijk champignonsoepje.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Soep: champignonsoep voor de feestdagen
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Soep: champignonsoep voor de feestdagen
Een heerlijk soep: champignonsoep voor de feestdagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Soep: champignonsoep voor de feestdagen te bereiden
 Snij de porei fijn.
Raap in blokjes snijden.
Selder fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze groenten gaar aan in een beetje boter samen met de kruiden. voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen. Mix de soep.
Neem vier champignons verwijder het steeltje en dompel even in citroensap. Vul met enkele takjes peterselie en bestrooi met gemalen kaas. Zet even in de oven op 180 gr .tot de kaas is gesmolten.
Als laatste de overige champignons in fijne schijven snijden evenzeer in citroensap leggen, voeg dit alles bij de soep. Serveer de soep zeer warm met de gevulde champignon.
										Raap in blokjes snijden.
Selder fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze groenten gaar aan in een beetje boter samen met de kruiden. voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen. Mix de soep.
Neem vier champignons verwijder het steeltje en dompel even in citroensap. Vul met enkele takjes peterselie en bestrooi met gemalen kaas. Zet even in de oven op 180 gr .tot de kaas is gesmolten.
Als laatste de overige champignons in fijne schijven snijden evenzeer in citroensap leggen, voeg dit alles bij de soep. Serveer de soep zeer warm met de gevulde champignon.
 
                    





 
					
