KookJij

Soep: Butternutsoepje met verrassingen

Een heerlijk soep: butternutsoepje met verrassingen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: Butternutsoepje met verrassingen te bereiden

Snij het bovenste deel (hoedje) van de pompoen eraf, haal het vruchtvlees eruit.
Haal het vruchtvlees uit de pompoen, verwijder de pitten.
Courgette in grove stukken snijden, hou een stukje apart voor afgarnering maar dan wel fijn gesneden.
Ajuinen in fijne ringen snijden, weer enkele ringen apart houden voor afgarnering.
Aardappels in blokjes snijden.
Look grof snijden.
4 tomaatjes halveren het vruchtvlees verwijderen en in fijne reepjes snijden, garnituur.
Enkele fijne roosjes broccoli aan de kant houden voor garnituur.
Voor de soep : De groenten aanstoven kruiden met citroenpeper vervolgens de bouillon toevoegen en een handvol verse basilicum, mix de soep en houd deze goed warm.
Laat boter warm worden in een pannetje en bak de scampi's gaar aan gekruid met citroenpeper en verse basilicum, rijg op 4 saté stokjes 3 scampi's de andere snij je in drie voor afgarnering.
In deze pan van de scampi's bak je de garnituren even aan als laatste de wijn toevoegen en goed omroeren, behalve de fijn gesneden basilicum en tomaatjes hou je apart.
Serveer de soep in borden samen met de garnituren en het spiesje scampi's.
Voor decoratie de uitgeholde butternut vullen met soep.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst