KookJij

Recept voor Snijbonen soep

Een heerlijk snijbonen soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

-De runderschenkel samen met de kippedijen in een grote soeppan water opzetten.
-De bouillonblokjes erbij doen en de helft van de wortel en de helft van de prei.
-Op laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes laten trekken met de deksel op de pan.
-De soep zeven en de kip en schenkel eruit halen.
-Het vlees van de kip plukken en het vlees van de schenkel fijnsnijden en terug in de pan doen.
-Het gehakt kruiden met aromatpoeder en peper, goed doorkneden en er balletjes van draaien en samen met het pepertje in de soep doen.
-De aardappel, overige wortel en prei in de soep doen en 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-De snijbonen en pasta en selderij erbij doen en nogmaals 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-Afkruiden met peper en eventueel wat zout.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Serveren met afgebakken stokbrood met kruidenboter ofwel met simpel beschuit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Fijn om te horen!:):p
bobby

bobby zegt:
Gisteren heb ik deze soep samen met m'n vriendin gemaakt. Hij was erg lekker, wij hebben ervan genoten! :D
apu

apu zegt:
In deze soep zit heel veel vlees dus met vleesvetten bedoel ik dus de vetten die eruit komen tijdens het koken:):)
apu

apu zegt:
Dat is ook heel lekker! Bij een verse tomatensoep doe ik dat ook, dan gooi ik ook het braadvet erbij, heerlijk:p:p De reden waarom ik dat in dit recept niet doe, is eigenlijk vrij simpel: al het vet wat uit kip en vlees komt zijn gezonde vetten, die verhogen de weerstand, dus in een soep met groente laat ik de vleesvetten lekker in de soep eruit komen, geeft veel meer smaak aan de bouillon en is nog eens super gezond ook!;););):)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Misschien wel een leuke tip:
De gehaktballetjes braad ik altijd ff aan en voeg ze dan toe aan de soep; in het vet wat er overblijft, fruit ik een uitje en voeg dat óók bij de soep.:p
roarke

roarke zegt:
Dit lijkt me superlekker ga het snel maken ben toch al zo'n soepert!! Dank je wel monique, groetjes rola:p