Recept
« Terug naar recepten
Snijbonen soep
PT300M
Snijbonen soep
Een heerlijk snijbonen soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbonen soep te bereiden
-De runderschenkel samen met de kippedijen in een grote soeppan water opzetten.
-De bouillonblokjes erbij doen en de helft van de wortel en de helft van de prei.
-Op laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes laten trekken met de deksel op de pan.
-De soep zeven en de kip en schenkel eruit halen.
-Het vlees van de kip plukken en het vlees van de schenkel fijnsnijden en terug in de pan doen.
-Het gehakt kruiden met aromatpoeder en peper, goed doorkneden en er balletjes van draaien en samen met het pepertje in de soep doen.
-De aardappel, overige wortel en prei in de soep doen en 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-De snijbonen en pasta en selderij erbij doen en nogmaals 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
-De bouillonblokjes erbij doen en de helft van de wortel en de helft van de prei.
-Op laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes laten trekken met de deksel op de pan.
-De soep zeven en de kip en schenkel eruit halen.
-Het vlees van de kip plukken en het vlees van de schenkel fijnsnijden en terug in de pan doen.
-Het gehakt kruiden met aromatpoeder en peper, goed doorkneden en er balletjes van draaien en samen met het pepertje in de soep doen.
-De aardappel, overige wortel en prei in de soep doen en 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-De snijbonen en pasta en selderij erbij doen en nogmaals 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Serveren met afgebakken stokbrood met kruidenboter ofwel met simpel beschuit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
![bobby](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/47x47x530cde0f1c3a1_47_47.jpg.pagespeed.ic.yYkkiUaCQ8.jpg)
bobby zegt:
![apu](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/47x47x52a18826e702e_47_47.jpg.pagespeed.ic.8YGCiJWVj3.jpg)
apu zegt:
![apu](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/47x47x52a18826e702e_47_47.jpg.pagespeed.ic.8YGCiJWVj3.jpg)
apu zegt:
![bametz-saffrie](https://www.kookjij.nl/img/47x47xno-image-user.png.pagespeed.ic.HD1vl6h_D4.png)
bametz-saffrie zegt:
De gehaktballetjes braad ik altijd ff aan en voeg ze dan toe aan de soep; in het vet wat er overblijft, fruit ik een uitje en voeg dat óók bij de soep.:p
![roarke](https://www.kookjij.nl/img/47x47xno-image-user.png.pagespeed.ic.HD1vl6h_D4.png)
roarke zegt:
apu zegt: