KookJij

Schwartwälder Kirsch Torte

Een heerlijk schwartwälder kirsch torte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schwartwälder Kirsch Torte te bereiden

Biscuit (best bakken dag voordien)
- Klop de eierdooiers samen met de helft van de suiker en 4-5 el warm water tot een schuimig geheel.
- Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en meng dit onder het schuimmengsel
- Zeef de bloem, het maïszetmeel en de cacaopoeder en meng het geheel
- Vet de vorm in of plaats bakpapier
- Doe het deeg ik de springvorm (diameter 26cm) en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°
- De vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster
- Verdeel de taart in 3 lagen
- Maak het drankmengsel klaar door kirsch, kersensap en suiker te mengen.


Bodem
- Kneed de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker, de eierdooier en de kirsch
- Zeef de bloem en voeg geleidelijk toe onder het kneden.
- Rol het deeg op een bakplaat in cirkelvorm van 26cm diameter.
- Laat de bodem gedurende 10-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°

Vulling:
- Laat de zure kersen uitlekken in een vergiet.
- Breng het kersensap aan de kook samen met de suiker en kaneel.
- Meng in een beetje koud water de Maïzena en voeg dit al roerend aan het sap toe.
- Voeg daarna de kersen en de kirsch toe. (Voorzichtig roeren zodat de kersen niet verpletteren)
- Laat opnieuw doorkoken en neem van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen.

Crème:
- Meng kirsch, klopfix suiker, poedersuiker en vanillesuiker onder elkaar
- Klop de slagroom half stijf en voeg het mengsel toe. Klop de room verder op.

Afwerking:
- Plaatse de taartbodem op een taartschotel. Doe hierop 2 eetlepels kersenvulling zonder kersen en strijk open.
- Plaats de 1e cakelaag op de taartbodem en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk deze laag met ¼ van de crème en bestrijk met vulling (met kersen).
- Plaats de 2e cakelaag en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk opnieuw met ¼ van de crème en met vulling.
- Plaats de derde laag en besprenkel met het overschietende drankmengsel
- Bestrijk heel de taart met crème (zijkanten inclusief) maar hou crème over voor de slagroomtoefjes.
- Breng geraspte chocolade aan de zijkant van de taart aan.
- Spuit de slagroomtoefjes op het taartoppervlak en plaats een kers op de toefjes
- Versier de bovenkant van de taart met geraspte chocolade.

Smakelijk!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst