Recept
« Terug naar recepten
Scampi in kerveltempura en mosterddressing met een
PT70M
Scampi in kerveltempura en mosterddressing met een
Een heerlijk scampi in kerveltempura en mosterddressing met een recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi in kerveltempura en mosterddressing met een te bereiden
Sesamkletskoppen. Alles mengen en als laatste de gesmolten boter toevoegen.
Dun uitsmeren op een siliconenmatje en afbakken op 180°C.
Dressing. Klop een dressing van mayonaise, sojasaus en mosterd.
Scampi. Pel de scampi maar laat het staartstuk eraan zitten. Het darmkanaal verwijderen.
Klop het tempurameel met water tot een glad beslag en breng op smaak met kervel, peper en zout. Bewaar de schalen voor de soep.
Verhit de frituurolie op 180°C.
Haal de scampi door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
Presentatie:
1. Leg drie gefrituurde garnalen op een bordje en steek er een sesamkletskop tussen.
2. Garneer af met een lepeltje dressing en een takje kervel.
Dun uitsmeren op een siliconenmatje en afbakken op 180°C.
Dressing. Klop een dressing van mayonaise, sojasaus en mosterd.
Scampi. Pel de scampi maar laat het staartstuk eraan zitten. Het darmkanaal verwijderen.
Klop het tempurameel met water tot een glad beslag en breng op smaak met kervel, peper en zout. Bewaar de schalen voor de soep.
Verhit de frituurolie op 180°C.
Haal de scampi door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
Presentatie:
1. Leg drie gefrituurde garnalen op een bordje en steek er een sesamkletskop tussen.
2. Garneer af met een lepeltje dressing en een takje kervel.