KookJij

Sambal Tomaat

Sambal is niet alleen scherp, maar hoort een mooie smaakmaker te zijn. Het past niet alleen bij de Aziatische keuken, maar wordt door mij ook gebruikt in allerlei soepen, stamppotten en sauzen. Ook met hüttenkäse, pindakaas en komkommer gebruiken we het thuis. Eigenlijk staat de pot met de een of andere sambal altijd wel op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Tomaat te bereiden

  1. Verhit de olie in de wadjan en bak daarin  alle ingredienten, regelmatig roerend.
  2. Het mag best zo'n 7 minuten sudderen.
  3. Doe dan alles in de keukenmachine en pulseer het tot een massa met een fijne structuur.
  4. Hevel over naar een schone glazen pot. Het is een paar weken houdbaar in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPTIES: Je kunt andere olie gebruiken---Je kunt er nog een andere smaakstof bij doen, bv ketumbar, djahé, laos, enz.
Je kunt de pedisheid van de sambal varieren met de ratio lombok - rawit (rawit is veel scherper dan de lombok)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst