KookJij

russische garnalensalade

Een heerlijk russische garnalensalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe russische garnalensalade te bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 min gaar in ruim water met zout. Maak de wortel schoon en snijd hem in kleine blokjes, die je in ruim water in 5 min beet gaar kookt. Schil de appel, verdeel hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Net als de augurken. Meng in een kom alle gesneden stukjes, de garnalen en 5 eetl mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en citroensap.Plaats de rand van een springvorm op een serveerschaal en schep de salade hierin. Druk licht aan met een lepel. Verwijder de springvormrand. Bestrijk de taart met mayonaise. Garneer met halve kerstomaatjes, gevulde eieren, kruiden en mooie garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willem Porck

Willem Porck zegt:
Leuk om te maken en een verrassende vorm van het maken en opdienen van een salade, misschien nog wel lekkerder als de aardappelen gepureerd zijn en gemengd met verse kruiden en kleurige groenten, het oog wil ook wat.