Recept
« Terug naar recepten
Roosje van superanoham met fijne groenten
PT30M
Roosje van superanoham met fijne groenten
Een heerlijk roosje van superanoham met fijne groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Restaurant het scheperken willebroek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roosje van superanoham met fijne groenten te bereiden
De plakken ham tot roosjes vouwen.De asperges schoonmaken en afsnijden.De wortels,de courgette en de knolselderij schoonmaken en tot staafjes snijden.De asperges koken.De staafjes beetgaar stomen.De kalfsfond met de boter verhitten,laten inkoken met de balsamicoazijn en de port.Zeven.Daarin de groentestaafjes verhitten en bijkruiden.De mousselinesaus bereiden:De boter laten smelten en klaren.In een warme bain marie de witte wijn opwarmen,de eierdooierstoevoegen en met een garde blijven kloppen tot u een schuimig mengsel krijgt.De gesmolten boter onder flink kloppen toevoegen en op smaak brengen.De groentestaafjes schikken in het midden van het bord.Aan een kant ervan asperges leggen en overgieten met mousselinesaus,aan de andere kant de hamroosjes plaatsen.Bestrooi met fijgesneden peterselie.