KookJij

Rijstschotel met kipfilets

Een heerlijk rijstschotel met kipfilets recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstschotel met kipfilets te bereiden

Oven voorverwarmen op 180±C.
Rijst in koud water opzetten laat 8 min koken en giet af.
Sjalotjes fijn snijden.
Paprika in blokjes snijden.
Wortelen in fijne ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Ananas in blokjes snijden.
De kippenfilets goed kruiden en bruin aanbakken in boter.
Bak de fijn gesneden groenten even aan in de pan van de kip .Meng deze onder de rijst samen met de ananas, erwten en honing. Voeg de bouillon toe. Serveer de kippenfilets erboven op bedek met aluminiumfolie. Laat ± 30 min. garen.
Serveer zeer warm met een curry sausje te vinden op mijn recepten pagina.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo augustus 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Sorry Liske zal het even aanpassen en inderdaad 6 kippenfilets voor de mannen altijd iets extra .Meestal tel ik +/- 200gr vlees per persoon.Groetjes :);):p
Liske

Liske zegt:
Ik zie op de foto 6 kipfilets staan. Bij de ingrediënten staan er geen. Gebruik je 6 filets voor 4 personen? (Is +/- 1200 gram!)