KookJij

Rijstschotel met gemarineerde kip en sardientjes.

Dit gerecht kun je een surf & turf gerecht noemen vanwege de kip en de sardientjes. Het viel bij ons reuze in de smaak. Eenvoudig , zonder veel moeite iets lekkers op tafel. Meestal is de keuze hier in huize noch vlees, noch vis ...., of... vlees... of vis , maar nooit de 2 laatste samen. Zoiets wil ik vanaf nu vaker gaan proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstschotel met gemarineerde kip en sardientjes. te bereiden

  1. DAAGS VAN TE VOREN OF IN DE OCHTENDUREN Verwarm de oven op 200 graden en leg de rode paprika op het rooster, totdat het huidje zwart begint te blakeren.
  2. Haal de paprika uit de oven, stop in een zak en laat afkoelen.
  3. Pel de paprika en verwijder de zaadjes. Pureer met een keukenmachine of staafmixer de ui, de rode paprika, knoflook, 4 el olijfolie en peper en zout naar smaak tot een marinade.
  4. Leg de kip in de marinade . ( minimaal één uur) BEREIDING Haal de kip uit de marinade en snij de kip in reepjes. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  5. Bak de kipreepjes 5 minuten op een zacht vuurtje en voeg dan de marinade toe en bak nog 8 minuten. ( Ik heb hier een snufje suiker toegevoegd ) Bak in de rest van de olie de paprikareepjes beetgaar.
  6. Serveer de rijst op het bord, daarop de kip en de paprika reepjes en de sardientjes en garneer het bordje met citroen en gesnipperde peterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Hou er rekening mee, dat de kip moet marineren. Dat kan in de
ochtenduren, zodat je 's avonds nog maar 20 minuutjes nodig hebt om de
maaltijd te bereiden.

Vervang kip door varkensfilet. Neem in plaats van sardines gestoomde
makreel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst