KookJij

RIJST Nasi Goreng Udang

De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Goreng Udang te bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel rijstolie in de wadjan en voeg de geklutste eieren toe. Roer met een houten lepel tot de roereieren gaar zijn. Haal uit de wadjan en zet even apart.
  2. Doe dan de resterende 2 eetlepels rijstolie en de 10 cc sesam olie in de wadjan en verhit.
  3. Voeg dan toe de lomboks, sjalotten, knoflook en trasi en roerbak dat gedurende enige minuten al roerende met een houten lepel.
  4. Voeg dan de garnalen toe en roerbak die gedurende 1 - 1 1/2 minuut.
  5. Dan gaat de rijst er bij (eventueel besprenkeld met wat water) en we roerbakken dat gedurende een minuut of 3.
  6. Dan voegen we toe de oestersaus, ketjap, witte peper en gula Djawa. We blijven goed roeren en omwerken.
  7. Vervolgens de roereieren goed doorwerken en tot slot de koriander er doorroeren.
  8. Dien direct op met een lepel mosterdblad en bestrooid met lenteui.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hier bij jasmijnthee, bier of een niet te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst