KookJij

RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie

Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie te bereiden

  1. Maak de vervanging voor de "mustard greens" door 2 eetlepels gesneden rauwe zuurkool, 2 eetlepels grof gehakte kappertjes en 2 eetlepels fijn gesneden cornichons door elkaar te mixen en apart te zetten.
  2. We verhitten de 5 eetlepels rijstolie goed heet en bakken daar in de uien, de knoflook, de lomboks en de trassi gedurende 2 minutten op hoog vuur onder goed roeren.
  3. Dan gaan de garnalen er bij en roerbak nog eens 1 minuut. Dan doe we de rijst er bij en roeren die goed door zodat er een goede mix ontstaat van alle tot dusver gebruikte ingredienten.
  4. We spetteren er wat water over heen om de rijst vochtig te houden en zetten het vuur ietsje lager. Blijf roeren.
  5. Nu doen we er door de oestersaus, de ketjap, de suiker en de witte peper en roeren weer goed door.
  6. ***Dan gaan de eitjes er bij. Meteen snel en grondig roeren om elke rijstkorrel te bedekken met ei. Eventjes doorbakken en klaar is het gerecht.
  7. We verdelen de rijst over de borden en bestrooien die met fijngesneden bosui, korianderblad en 1 -  2 eetlepels van het "mustard green substraat".
  8. Evt. verder op smaak brengen met zeezout, sambal Badjak (of Nam Pao Prik) en stukjes limoen.
  9. ***Je kunt er ook voor kiezen om van de eieren scrambeled eggs te maken en die gaan er dan op zelfde tijd in.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij jasmijn thee,of koud bier of een koud glas witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst