KookJij

Recept voor échte pepernoten (taaitaainoten)

Een heerlijk recept voor échte pepernoten (taaitaainoten) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De Chef
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Recept voor échte pepernoten (taaitaainoten) te bereiden

In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen.
Het bakmeel erdoor roeren.
Het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast laten rusten.
De oven voorverwarmen tot 200°C.
Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marco

Marco zegt:
Jammer hoor lijkt er niet op, smaak aardig maar droog en niet echt gummie.
Anna

Anna zegt:
Een mespuntje, het is een kleine toevoeging.
Succes met het bakken:D:D
desiree

desiree zegt:
hoeveel zout moet erin?
slaatje

slaatje zegt:
Jippie, ze zijn gelukt. Man en zoon zullen straks verrast zijn als ze thuiskomen. :D:D Groetjes Gerda :p:p:p
djrally

djrally zegt:
@slaatje & beertje36

ik heb het recept aangepast ik zie da ik een fout heb gemaakt met het plaatsen van dit recept dan staat het er goed en dan zal er denk geen dunne deeg meer hebt
slaatje

slaatje zegt:
Nou dan ga ik het ook doen met 100 gram meer, zeker het proberen waard. Dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p
beertje36

beertje36 zegt:
Nou ik heb ze net gebakken en ze zijn heerlijk. Maar alleen in het recept stond dat je repen moest maken en daar dobbelstenen van moest snijden, nou het deeg was zo dun dat je het uit kon smeren dus ik denk dat ik zeker wel 100 gram meer zefrijzend bakmeel gebruikt heb dan in het recept stond. MAAR toen waren ze wel goed gelukt en zoals ik al zei, erg lekker.
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Beertje, ik heb vandaag gemalen anijs gekocht, ik heb ook begrepen dat het niet zo heel erg lang houdbaar is, dus als je wilt wil ik je wel wat toesturen. Geef mij dan even je adres op, dan komt het dik voor elkaar. Ik ga ze nu maken en laat weten wat het geworden is. Groetjes Gerda :p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Beertje, maak niet dezelfde fout als ik maar koop 'gemalen' anijszaad, misschien is het beter bekend als 'anijspoeder'? ik weet het niet hoor, maar ik heb zaad gekocht en dat was verkeerd. Groetjes Gerda ;);)
beertje36

beertje36 zegt:
Wil ik zeker ook eens gaan proberen, maar waar kan ik anijszaad kopen?? Ik bak erg veel maar anijszaad heb ik dus niet, dat heb ik nog nooit gebruikt :-)
slaatje

slaatje zegt:
Ik denk dat dat ook de enige oplossing is, maar dan moet ik wel nog even wachten en ik wilde ze zo graag vandaag maken. Maar ja, het is dan niet anders. Dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p
djrally

djrally zegt:
@ SLAATJE

je kan ze ook heel fijn snijen of als je een snij machiene hebt waar je ook uijen mee klein maakt mischien dat dat helpt en anders toch even terug naar de winkel als da niet lukt en dan kant en klaren gemalen anijszaadjes halen :p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
HELP. Ik heb anijszaadjes gekocht i.p.v. gemalen anijszaad. Hoe kan ik dat het beste malen, misschien in een vijzel? B.v.d Groetjes Gerda :p:p
Gerrie

Gerrie zegt:
Leuk, eindelijk een recept voor echte pepernoten.
slaatje

slaatje zegt:
Ik ook. :p:p Groetjes Gerda