KookJij

Proeverij van Vanille, crème brûlée en roomijs met

Een heerlijk proeverij van vanille, crème brûlée en roomijs met recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Proeverij van Vanille, crème brûlée en roomijs met te bereiden

Crème brûlée. Schraap het merg uit de vanille stokjes.
Breng ze samen met de stokjes aan de kook en laat een halfuur trekken.
Klop de eierdooiers en de suiker wit en giet de melk bij dit mengsel.
Verwarm tot 82 gr zeef de substantie en laat afkoelen.
Giet in kleine vierkante bakjes dek de bakjes af met een plastic folie.
Maak de crème gaar au bain Marie in de oven 120°C.
Laat afkoelen, bestrooi met rietsuiker en karameliseer met een gasbrander.
Sinaasappelsaus. Verhit de suiker langzaam tot ze licht karameliseert .
Voeg er het sap aan toe en blijf roeren tot alles is opgelost.
Kook de saus nog even door bind zonodig en laat afkoelen.
Dragonschuim. Blancheer de dragon zeer kort in kokend water.
Stop het gaarproces in ijskoud water .
Kook de suikerstroop.
Pureer de dragon met de suikerstroop en haal door een fijne zeef.
Doe de room en de dragonsiroop in een kiddespuit.
Roomijs. Splijt de vanillestokjes en breng de melk aan de kook laat 20 minuten trekken.
Klop de eierdooiers en suiker tot een wit lint.
Voeg er het sap van een halve citroen aan toe.
Voeg er de melk aan toe en bindt de massa bij 82°C.
Klop de room lobbig voeg deze toe en draai er ijs van.
Presentatie:
Karameliseer de crème
Vul een glaasje met een kleine bodem sinaasappelsaus
Leg daarop voorzichtig een bolletje ijs
Spuit het dragonschuim daarboven op
LET OP KIDDESPUIT.
Lees de gebruiksaanwijzing. Doe de spuit niet te vol en draai nooit het deksel er af om de spuit te ontluchten, maar spuit hem leeg in de gootsteen tot alle druk verdwenen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michiels Ludo.

michiels Ludo. zegt:
22 diverse producten voor 1 dessertje?
lijkt me wat veel om dat allemaal in huis te halen, maar voor diegene die het doen
succes ermee en geniet er van.