KookJij

Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron.

Een groot stuk vlees laten garen zonder vooraf aan te braden was voor mij hét experiment !!! Hup alles afmeten en in de pan ermee. Daarna lekker 1 1/2 uur laten sudderen en dan het vlees omdraaien en weer 1 1/2 uur laten sudderen. Het vlees zó MALS én dan die saus ... BIJNA verrukkelijk naar mijn smaak. Zie bij het kookverhaal.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron. te bereiden

  1. Doe de passata, wijn, 1 eetlepel paprikapoeder, oregano, knoflook, ui, worcestersaus, sambal, zoute ketjap, bruine suiker, mosterd en tomatenpuree in de pan.
  2. Roer even alles goed door elkaar.
  3. Leg het vlees in de saus.
  4. Kijk, of het vlees zeker voor de helft in de saus ligt. Schep wat saus over het vlees.
  5. Laat dan je procureurstuk op een zacht vuurtje 3 uur lekker in de pan pruttelen.
  6. Draai op de helft van de gaartijd het vlees om.
  7. Het mooie is, dat het vlees sappig gaart in de saus . Het vlees wordt vooraf dus niet aangebraden. Slowcooker 6-7 uur op laag of 3-3,5 uur op hoog.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

De naam ZOETPITTIG is hier wel juist. Meer zoet dan pittig
naar mijn smaak , dus voeg ik een volgende keer wat chilisaus of wat meer
sambal toe en iets minder basterdsuiker. Maar smaken verschillen
toch? Ik heb toch maar de helft van het vlees en de saus in de vriezer
gedeponeerd voor een andere keer .... Maar het kostte ons moeite.
Wij aten dit gerecht met rijst en mijn licht pittige Oosterse komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst