KookJij

Recept voor Pizza piccolini

Een heerlijk pizza piccolini recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Met een vormpje 16 rondjes uitsteken uit het pizzadeeg. De helft besmeren met een mengsel van groene pesto, olijfolie en knoflookpuree. Deze pizza(tjes) beleggen met stukjes anchovis, een garnaal en pizzakaas. De andere uitgestoken pizza besmeren met de tomatensaus en beleggen met stukjes ham en 30+ kaas. Strooi hieroverheen nog wat parmesaan en een paar stukjes basilicumblad en doe de bakplaat voor 12-14 minuten in de oven. Gelijk na het bakken van de bakplaat afhalen en (vooral de vispizzatjes) even op een keukenpapiertje zetten zodat de overtollige olie geabsorbeerd wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
In plaats van pizzabodem zou je ook dun gesneden stokbrood kunnen nemen of iets dergelijks. Leuk recept, vooral omdat de belegmogelijkheden groot zijn!
Tania

Tania zegt:
De pizzabodem op rol heb ik al bij verschillende supermarkten zien liggen. Bijv. bij AH zit die in een doosje samen met een klein potje rode basissaus.
Annemarie

Annemarie zegt:
Hoi Tania,
vraagje; waar kun je pizzabodem op rol kopen?? Je recept lijkt me erg lekker en leuk om te trakteren. Groetjes Annemarie
dominique

dominique zegt:
ik ehb het iets anders gemaakt met tonijn en salami
me ouders vonden het geweldig
:D
laura

laura zegt:
Het lijkt me lekker!:)
Alleen ik doe het met salami en annanas.
eveline

eveline zegt:
heerlijk,,en tis ni zo moeilijk:p
vivian engls

vivian engls zegt:
ik hoop dat het lekker zal smaken
greotjes vivian engels:D