KookJij

Piccoli soufflé al pesce (Kleine vissoufflés)

Een heerlijk piccoli soufflé al pesce (kleine vissoufflés) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: ccr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piccoli soufflé al pesce (Kleine vissoufflés) te bereiden

Pocheer de kabeljauw in een court bouillon. Laat hierbij de vis eventueel in porties in een pan met hete court bouillon zakken, breng die weer tegen de kook en doe het deksel op de pan. Pocheer de filets 5 tot 10 minuten. Het visvlees mag nergens meer glazig zijn.
Pureer de gepocheerde vis (met een vork,zodat er nog wat structuur aan zit), controleer goed of er echt geen graatjes of velletjes inzitten, want daardoor zou het resultaat minder lekker zijn. Scheid de eieren. Roer de dooiers door de vispuree. Roer ook de bechamelsaus en twee eetlepels room er doorheen. Proef en voeg zonodig wat zout toe.
Kop de eiwitten stijf met en snufje zout. Schep de eiwitten zo voorzichtig mogelijk door het vismengsel.
Vet de soufflébakjes licht in met boter en vul ze met het mengsel.
Plaats de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Serveer meteen als ze nog mooi bol zijn..
Bechamelsaus:
Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem door. Roer het mengsel glad en voeg dan pas al roerend geleidelijk de melk erbij. Roer tot de saus mooi dik en glad is en laat haar 3 minuten zachtjes onder voortdurend roeren doorkoken. Voeg naar smaak peper, zout en een mespuntje nootmuskaat toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst