KookJij

Pesto's en tapenade

Een heerlijk pesto's en tapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cafe vlaanderen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto's en tapenade te bereiden

Basilicum pesto
Cutter de basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten en de Parmezaanskaas toevoegen en een enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is geworden. Op smaak brengen met peper en zout.

Gedroogde tomaten pesto
Cutter de gedroogde tomaten,basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is.
Vervolgens de pijnboompitten, tomatenpuree en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen en enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is. Op smaak brengen met peper en zout.

Olijventapenade
Hak de olijven grof samen met de gedroogde tomaten. Pers het teentje knoflook uit op de tapenade.
Kappertjes hakken en ook aan de tapenade toevoegen. Als laatste de olijfolie en de geraspte Parmezaan door de tapenade roeren en op smaak brengen


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst