KookJij

Pasta Sauzen II (met kip, eend, konijn,enz)

Een heerlijk pasta sauzen ii (met kip, eend, konijn,enz) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta Sauzen II (met kip, eend, konijn,enz) te bereiden

1).Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en doe daarin alle groentes onder zo nu en dan doorroeren om aanbranden te voorkomen.
2).In een andere braadpan ook 4 eetlepels olijfolie verhitten en hierin de kip, eend of konijn aanfruiten totdat die aan alle kanten mooi is gekleurd.
3).Nu gaan de kippen, eenden of konijnenbouten bij de pan met groentes, de tomaten worden gekneusd, de wijn gaat er bij, het bosje met de rozemarijn, de groentebouillon en de kleingesneden chorizo.
4).Al roerend aan de kook brengen, vuur laag zetten, deksel op de pan doen en 2 uren laten sudderen.
5).Na de 2 uren gaat het vlees eruit en wordt ontbeend en/of ontveld (bij eend wel nodig). Bosje met rozemarijn er uithalen en weggooien.
6).Vlees gaat er weer bij + 3 eetlepels tomatenconcentraat en eventueel peper en zout naar smaak. Laat nog even doorsudderen en roer goed om, zodat het vlees netjes wordt verdeeld.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Met tagliatelle of pappardelle, die beetgaar is gekookt. Hierbij peterselie om te strooien en vers geraspte Parmezaan en/of Pecorino. Nog even goed peperen.
*NOOT: Aangezien deze saus goed is in te vriezen is wellicht een goed idee om hiervan een grote voorraad te maken en die in hermetisch af te sluiten plastic containers in te vriezen in porties van 4 of 6.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst