KookJij

Pasta in groentenstoofschotel met kippenlever

Een heerlijk pasta in groentenstoofschotel met kippenlever recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Gelezen in een Hongaars kookboek en zelf uitgeprobeerd
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta in groentenstoofschotel met kippenlever te bereiden

Was de levertjes in water, snij de vetresten en mogelijke galkanalen weg en snij de lobben vaneen.
Snij en plet 1 teentje look fijn en meng dit met de levertjes en een weinig porto en laat een uurtje marineren in de ijskast.
Snij de wortel, de uien en de paprika's in kleine stukjes van enkel cm.
Stoof de groenten in een weinig bakboter aan, op een zacht vuurtje in de diepe pan en voeg af en toe wat kippenbouillon toe, zodat de groenten niet droog worden. De stooftijd is circa 15 min. Als de groenten gaar zijn verwarm nog tot het meeste vocht verdampt is.
Kook de pasta in voldoende gezouten water tot al dente en giet dan af en spoel even onder koud water.
Tijdens het koken van de pasta, ongeveer 10 tot 15 min, bak je de levertjes in een weinig bakboter.
Voeg bij de levertjes, een minuut voor het einde van het bakken wat porto toe en bak de levertjes bijna volledig droog. Breng op smaak met een weinig peper en zout.
Meng de pasta met de warme groentenschotel en voeg de zure room er doorheen.
Dien op samen met de levertjes.
Drink er porto bij of beter een lichte fruitige rosé.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Dit gerecht ook uitproberen met kalkoenlever. Dan is het best om de leverlobben toch midden langs te snijden.
Kippenlever kost in Hongarije circa 3 euro per kg. Let wel op dat de lever mooi rood rosé van kleur is, dus vers en zeker egaal van kleur is en de lobben nog duidelijk zijn. Indien je lever met hart hebt, dan snij het hart van de leverlobben weg. Het hart kan zelf meebakken.
Je kan allerlei soorten pasta gebruiken en zelf in Hongarije tarkony dat is een soort deegkorrel zoals couscous.
Buiten de vernoemde groenten kan je nog andere groenten aan de stoofschotel toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst