KookJij

Pasta funghi porcini met kalfsmedaillons

Een heerlijke romige saus die uitermate geschikt is voor een pasta. De kalfsmedaillons maken het tot een gerecht dat niet alleen pasta liefhebbers maar ook echte vleesliefhebbers dit gerecht weten te waarderen. Serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij. Tip: Heb je nog pasta met saus over maar geen kalfsmedaillons meer of eet je liever geen kalfsvlees, geen probleem de pasta smaakt ook prima zonder het extra vlees. Echter voor echte vleesliefhebbers is dit de kers op de taart.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta funghi porcini met kalfsmedaillons te bereiden

  1. Overgiet de gedroogde paddenstoelen met heet water en laat het zo een 15 tot 20 minuten weken.
  2. Snij de champignons, de uitgeknepen geweekte funghi porcinin en de uien, maak de knoflook fijn en kook de pasta al dente.
  3. Bak de spekreepjes en voeg de knoflook toe, bak hierbij de uien glazig.
  4. Voeg de champignons en de funghi porcini toe, laat dit geheel eventjes pruttelen en voeg dan de Madeira en het weeknat van de funghi porcini toe en doe daarna de room erbij.
  5. Bak intussen de kalfsmedaillons in een grillpan met een beetje olijfolie (2 tot 3 minuten aan elke kant afhankelijk van de dikte van het vlees) vergeet peper en zout niet!
  6. Doe de uitgelekte pasta door de saus, schep pasta op een bord en schik er de kalfsmedaillons mooi bovenop.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Geraspte Parmezaanse kaas voor de liefhebbers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst