KookJij

Paprikash van Kip

Paprikash is een groep Hongaarse gerechten gebaseerd op een paprika-rijke tomaten saus (een tomaatachtige goulash dus)..
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikash van Kip te bereiden

  1. Verhit de olijfolie in de pan goed heet en bak de kippenbouten goed aan, zodat ze mooi gekleurd zijn en dichtgeschroeid. Zet de kip apart.
  2. Bak de uien aan in het resterende vet in de pan tot de uien beginnen te kleuren en zacht zijn geworden.
  3. Doe dan de knoflook er bij en roer nog maar eens een minuutje door.
  4. Voeg de bouillon toe en schrap de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
  5. Doe dan de tomaten er bij met hun vocht, de paprika poeder, 3 cc zeezout en 3 cc vers gemalen zwarte peper.
  6. Voeg de kip toe (vel naar boven) en breng het geheel aan de kook.
  7. Zet het vuur zachter en doe het deksel schuin op de pan en laat nog maar eens 1 uur pruttelen.
  8. Haal de kip er uit en voeg de crême fraiche toe en de salie.
  9. Doe de kip weer in de pan en warm deze even door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een stevig glas rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst