KookJij

Papilotte van poonfilet

Een heerlijk papilotte van poonfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Papilotte van poonfilet te bereiden

Neem 3 vellen aluminiumfolie, beleg met de groenten en kruid deze naar smaak met viskruiden.
Poonfilets ook kruiden en oprollen en vastprikken.
Zet deze op de groenten, verdeel de azijn, witte wijn en olijfolie over de papilotte en vouw dicht.
Laat heerlijk gaar worden op de bbq.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Deze papilotte kan ook in combi -oven klaar gemaakt worden: 10 min in voorverwarmde oven .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo lekkerbekske ,
ik zou zeggen probeer eens met rode mul of zeebarbeel.Je laat maar iets weten of je die vissen kunt vinden in Canada.Groetjes van ons 3 :);):p

Rode poon = gurnard in het Engels.
Volgens UK Fishmongers: "Gurnard was once used as Lobster bait but since Rick Stein championed this under-rated fish it has become a minor celebrity, similar in taste and texture to Red Mullet. We love this fish too, with it's large beady eyes and striking red tinted colour. The French certainly know what to do with it and so should we".

Gerrie van Rossum: Kookjij
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Welke soort vis komt in smaak kort bij die van poon, want ik heb die in Canada nooit gezien? Hier wordt poon gurnard genoemd en die komt in grote verscheidenheid. Zo in te denken,lijkt het wel een lekker recept te zijn.