KookJij

Ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Ovenschotel met struikjes witlof bedekt met een romige champignon, ham, kaasmassa. Afgedekt met aardappelpuree en een laagje kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.
  2. Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit.
  3. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit.
  5. Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  7. Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
    Bestrooien met de rest van de kaas.
  8. In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit
de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de
aardappelen gestampte boursin
Dit recept was een succesrecept op het voormalige Smulweb (2216 x bewaard)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst