Recept
« Terug naar recepten
Osso Bucco (Italiaanse kalfsschenkel)
PT120M
Osso Bucco (Italiaanse kalfsschenkel)
Een heerlijk osso bucco (italiaanse kalfsschenkel) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
tijdschrift
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Osso Bucco (Italiaanse kalfsschenkel) te bereiden
- Meng de bloem met zout en peper en haal de schenkels erdoor.
- Verhit de olie en de boter in een braadpan.
- Bak de kalfsschenkels bruin aan beide kanten.
- Voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Bak het mengsel tot het wat verkleurd is.
- Voeg de wijn en de bouillon toe. Roer als laatste de tomatenpuree erdoor.
- Laat het geheel met de deksel op de pan 1 1/2 uur stoven.
- Voeg de ansjovis en de andere helft van de knoflook toe en warm het geheel goed door.
- Serveer met de peterselie en de geraspte citroenschil.
Mijn kookverhaal (Marijke Geurts)
Dit vleesgerecht is heel lekker met tagliatelle en (wilde, Italiaanse) spinazie.
Dennis zegt: