KookJij

Op de graat bereide tarbot met in spek bereide asp

Een heerlijk op de graat bereide tarbot met in spek bereide asp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sterrenkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Op de graat bereide tarbot met in spek bereide asp te bereiden

Recept Gremoulata
De sinaasappel en citroen schillen met een dunschiller en de schillen
(zonder wit) in hele fijne brunoise snijden. De knoflook en de parmesaan in fijne brunoise snijden. Alle ingrediënten met elkaar vermengen samen met de olijfolie en op smaak maken met peper en zout.
Per persoon 3 asperges schillen en deze per stuk rollen in gerookt ontbijtspek. Drie ingerolde asperges naast elkaar leggen en met een saté prikker doorrijgen. De asperges bakken in een tefal pan om en om en verder garen in de oven op 160ºc gedurende 8 minuten.
De tarbot op de graat in moten snijden en deze peperen en zouten. Ook deze om en om bakken in de tefal pan en verder garen in de oven op 160ºc gedurende +/- 10 minuten.
Voor het gepocheerde eitje 1 liter water samen met 1½ dl. natuur azijn aan de kook brengen en een snufje zout toevoegen. De eitjes 1 voor 1 in het water doen ( het water mag niet meer koken ) en de eitjes 4 min. pocheren. Na de 4 min. het eitje in een bakje met koud water leggen.
Voor de presentatie:
De gebakken asperges op bord leggen. De tarbot op het laatste moment van de graat afsnijden. Een helft van de tarbot op de asperges leggen deze bedekken met gesmoorde voorjaarsgroenten ( doperwten, tuinboontjes en zeekraal ) daarop de andere helft van de tarbot. Als laatste op de tarbot het gepocheerd scharreleitje leggen en enkele druppels gremoulata.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst