KookJij

Oosterse roerbak met kip, broccoli en fluweelpootjes

Mijn interesse is altijd gewekt als ik producten tegenkom die ik (nog) niet ken. Mensen die mij goed kennen weten dat en soms krijg ik nog wel eens iets toegeschoven waar ik nog nooit mee gekookt heb. Voor mij dus een uitdaging om er iets lekkers mee te maken. Zo kreeg ik ook deze fluweelpootjes. De kleine ranke en tere paddenstoeltjes vragen om een zorgvuldige bereiding. Ik heb het internet afgestruind en kwam een recept tegen dat ik nogal omgebouwd heb. Het resultaat daarvan is deze heerlijke roerbak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse roerbak met kip, broccoli en fluweelpootjes te bereiden

  1. Verdeel de broccoli in roosjes, zet ze 5 minuten in kokend water (waterkoker) en laat ze uitlekken.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge wok.
  3. Verhit olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes.
  4. Voeg de gember, knoflook en lente uitjes toe en roerbak dit 1 minuutje mee.
  5. Voeg de broccoli en roerbak het geheel nog 1 minuut.
  6. Voeg de chili vlokken, rijstazijn, sojasaus, suiker en zout toe, roerbak dit nog 1 minuut.
  7. Giet het water erbij en laat het ongeveer 5 minuutjes sudderen zorg dat de broccoli niet te gaar wordt.
  8. Schep de paddenstoeltjes erdoorheen en bestrooi het geheel met sesamzaadjes.
  9. Serveer met rijst.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Fluweelpootjes zijn natuurlijk geen alledaagse paddenstoelen maar je kunt natuurlijk ook een ander soort paddenstoelen gebruiken.
Andere namen voor fluweelpootjes zijn; Enoki Mushrooms en Flammulina Velutipes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst