KookJij

Oosterse kip met rijst en zoetzure komkommer.

Op binnenste Buiten zag ik dit gerecht. Toen de blok santen werd ingezet, moest ik afhaken. Santen heeft een sterke kokossmaak en ik vind dat heerlijk, maar mijn man jaag ik ermee het huis uit. Ik heb dus grotendeels het recept van Ramon Brugman gevolgd , maar mijn eigen invukling gmaakt, qua bereiding en qua ingrediënten. Wie het originele gerecht van Ramon Brugman wil maken , bekijk de video . Oosterse kokoskip met zoetzure komkommer.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse kip met rijst en zoetzure komkommer. te bereiden

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en fruit de ui en de knoflook lichtbruin.
  2. Voeg de reepjes kip toe en bak ze op hoog vuur mee.
  3. Voeg , kurkuma, kerrie en komijn toe en fruit 2 minuten mee.
  4. Voeg de tomaat, rode peper,  knijp het sap van  een halve citroen erboven uit.
  5. Roer alles door , voeg de reepjes paprika, peultjes, sojasaus  en de kokosmelk toe en laat in totaal 15 minuten pruttelen zonder deksel  totdat de groente beetgaar is en de kokosmelk iiets is ingedikt. Voeg een handje taugé toe en laat dat mee verwarmen.
  6. Kook ondertussen de rijst vogens de beschrijving op de verpakking.
  7. Verdeel de rijst over  2 voorverwarmde borden en leg er de kokoskip bovenop.
  8. Garneer het gerecht met wat geroosterde pinda's, kroepoek en wat afgespoelde taugé.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik maakte de komkommer met wat ui, het restje paprika , azijn, peper en een kneepje agavesiroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst