KookJij

Okraschotel met crème fraîche

Een heerlijk okraschotel met crème fraîche recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 7 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: kookknipsels
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Okraschotel met crème fraîche te bereiden

De ui snipperen en de tomaten in stukjes snijden.
De okra's wassen en van de steeltjes ontdoen.
Uit laten druipen.
De olie verhitten in een pan en hierin de uisnippers fruiten. Het eentje knoflook hierboven uitpersen. Voeg de tomaatstukjes en de okra's toe en laat dit geheel ± 5 minuten smoren met het deksel op de pan.
De okra's moeten nog knapperig blijven, maar als je ze wat zachter wilt, dan laat je ze iets langer smoren.
Dan gaat de crème fraîche bij de okra's. Goed roeren en sambal, zout en peper naar smaak toevoegen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Op Curaçao maken ze een soort "soep" van de okra's. Dat wordt Yambo genoemd. Die eet je dan als echte Curaçaoënaar met een stuk funchi (polenta) erin. De okra is heel plakkerig en de yambo ziet er ook nogal slijmerig uit.
Er zijn maar weinig Nederlanders die dit eten als ze het zien. Mijn vader (Portugees) heeft in de 60 jaar dat hij daar heeft gewoond dit nog nooit gegeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Liske heeft gelijk. Het zijn enigszins langwerpige vruchten die als groente gegeten worden:)
liske

liske zegt:
Haha nee joh, okra's zijn de (onrijpe) vruchten van een plant!;)
mia7

mia7 zegt:
Ik geloof dat ik het inderdaad zelf ga koken.
Als ik het voorgeschoteld krijg ,wil ik het wel proberen. Kan er ook iets anders door dan okra s?
Okra is toch een vis geloof ik he ? Ik eet wel vis ! Of zit ik er helemaal naast ! :)
Vriendelijk grt Mia
Anna

Anna zegt:
Ha, leuk, dit heb ik ook voorgeschoteld gekregen van onze gastvrouw Chandra, in Paramaribo. Ze verkopen het ook op de markt in Apeldoorn en Amersfoort. Echt een bijzondere smaak!:D:D