Recept
« Terug naar recepten
					
						Mousse van gerookte forel in een krokant jasje
						PT85M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mousse van gerookte forel in een krokant jasje
Een heerlijk mousse van gerookte forel in een krokant jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 85 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									xquis
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mousse van gerookte forel in een krokant jasje te bereiden
Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.
De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen. Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.
Een derde van de visfarce in de vorm gieten. Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken. Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen. De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.
Het ei loskloppen met een snuifje zout. Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.
De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen. Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.
De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken. De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.
De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken. Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.
 
 
									De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen. Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.
Een derde van de visfarce in de vorm gieten. Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken. Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen. De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.
Het ei loskloppen met een snuifje zout. Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.
De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen. Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.
De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken. De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.
De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken. Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.
                    