KookJij

Mosselsoep

Wil je de soep extra laten glanzen en schuimen, mix er dan, na de room, met de staafmixer een klontje boter door.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselsoep te bereiden

  1. Verwarm de visfumet.

    Maak eerst de mosselen klaar.

    Spoel ze in ruim water tot ze helemaal schoon zijn.

    Was de bleekselder en snijd de stengels in stukken. Pel de ui en snijd hem grof.

    Verwarm een scheutje olijfolie in een kookpot. Stoof de bleekselder en de ui kort aan.

    Doe er de mosselen bij en kruid met versgemalen peper, de tijm en de laurier.

    Voeg de wijn toe en zet een deksel op de kookpot. Schud tussendoor een keer op.

    Haal de pot van het vuur als bijna alle mosselen open zijn. Zet opzij.

    Begin aan de soep.

    Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de venkel en de bleekselder grof.

    Smelt een klontje boter in een soepketel of grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook, de venkel en de bleekselder bij en kruid met de laurier, de tijm en de steranijs.

    Giet de mosselen door een vergiet en vang het kookvocht op; dat zou ongeveer 1 liter moeten zijn.

    Vul aan met fumet tot je in totaal 2 liter hebt.

    Giet het vocht bij de groenten en laat 20 minuten zacht sudderen met het deksel schuin op de pot.

    Vis de tijm, de laurier en de steranijs uit de soep en mix ze fijn met een staafmixer.

    Roer er de room onder. Zorg dat de soep niet meer kookt.

    Proef en kruid eventueel bij met versgemalen peper en zout.

    Haal de mosselen uit hun schelp.

    Snipper de bieslook fijn.

    Verdeel de mosselen over de borden en lepel er soep over. Werk af met gesnipperde bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst