KookJij

Mosselen met venkel, dragon en een bijpassend sausje

Tegenwoordig zijn mosselen wel het hele jaar door verkrijgbaar maar aan het einde van de zomer of begin van de herfst eet ik ze toch het liefst. Normaal neem ik een bestaand recept omdat er al zo ontzettend veel goede recepten zijn. Deze keer wilde ik ze voor de afwisseling eens met dragon maken maar ik kon geen een recept vinden dat me kon bekoren. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan en ben ik uiteindelijk hier op uit gekomen. Niet alleen de mosselen maar ook het bijpassende sausje was smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met venkel, dragon en een bijpassend sausje te bereiden

  1. Maak eerst het suasje; schep de mayonaise in een kom en meng er de dragon Edik (of witte wijnazijn of dragonazijn + honing) en de pastis doorheen, voeg de gehakte dragon toe, dan gaan de fijngesneden sjalot, de augurkjes in stukjes en het fijngemaakte ei erdoorheen en garneer eventueel met een klein takje dragon.
  2. Was de mosselen en haal de kapotte schelpen eruit.
  3. Halveer de venkel knollen en haal het harde binnenste gedeelte eruit, snij de venkel in reepjes
    hak de knoflook fijn.
  4. Snij het katenspek in reepjes en bak het in een droge mosselpan en voeg er de knoflook aan toe (pas op dat het niet aanbrand).
  5. Voeg de venkel en de dragon toe daarna de dragon Edik (of witte wijnazijn of dragonazijn) en de Pastis
    voeg als laatste de mosselen toe en hussel alles goed door elkaar.
  6. Als de mosselen open gaan staan zijn ze klaar, hussel alles nog een keer goed om en serveer ze direct.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik snap steeds beter waarom Cas Spijkers al met de Ediks werkte. Ik ben er zelf ook steeds meer een fan van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst