KookJij

Recept voor Mongolische Hot Pot vuurpot met schapenvlees

Een heerlijk mongolische hot pot vuurpot met schapenvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd het vlees in grote dunne plakken.
Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ± 1/2 minuut in de bouillon, laat het even uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
De bouillon moet wel blijven koken; vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
Blijft er bouillon over, maak daar dan een lekker soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.
Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst