KookJij

Mierikswortelmousse met paling

Een heerlijk mierikswortelmousse met paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mierikswortelmousse met paling te bereiden

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht.
Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt. Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.

Bereiding
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal.

Serveren
Lekker met lange repen vers geroosterd brood.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carla

Carla zegt:
heerlijk weer eens een ander voorgerecht