KookJij

Merguez Worstjes met Couscous

Een heerlijk merguez worstjes met couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Merguez Worstjes met Couscous te bereiden

1).In een grote pan met 1 eetlepel olie de merguez worstjes aanfruiten, zodat ze een kleurtje krijgen. Worstjes uit de pan halen en even opzijleggen.
2).Doe de rest van de olie in de pan en fruit daarin aan de uien, de knoflook en dan de champignons.
3).Voeg dan toe de komijn, koriander en kardamom tot de aroma's goed vrij komen.
4).Doe dan in de pan de blokjes pompoen en fruit die even mee.
5).Dan gaat de couscous in de pan.Goed doorroeren tot alles goed is gemengd..
6).De worstjes gaan er weer bij en worden onder de massa gewerkt.
7).Voorzichtig de hete bouillon er bij gieten, zodat alle couscous onder staat (eventueel nog wat extra bouillon toevoegen).
8).Deksel op de pan doen en 15 - 20 minuten laten nagaren.
9).Pan uit de oven halen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

10).De worstjes verdelen over de borden. Dan de inhoud van de pan loswerken met 2 vorken en verdelen over de borden. Bestrooien met de fijngesnipperde korianderblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst