KookJij

Malmédy raclette

Een heerlijk malmédy raclette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malmédy raclette te bereiden

Was de aardappelen met een borsteltje goed schoon onder de kraan. Je kiest best aardappelen die even groot zijn.
Doe ze in een kookpan en voeg er koud water bij, zodat ze half onder water staan. Voeg er zout aan toe en breng snel aan de kook.
Laat daarna een half uur koken.
Giet de aardappelen af en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in tweeën en leg ze in een terracottaschaal of in een grote gratinschotel.
Leg een dun sneetje Ardeense hesp en een dikke snee “Bernister Crémeux” kaas op de aardappelen.
Strijk het eigeel uit over de kaas en laat het geheel onder de grill smelten.
Opdienen met kleine uitjes en augurken, met een Belgisch biertje of een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Kris:
Dan dou dat maar, smullen!!!!!!!
:);)
m.v.g. Bert Allers
kris

kris zegt:
dat word smullen!!!!!!:p