Recept
« Terug naar recepten
Malmédy raclette
PT60M
Malmédy raclette
Een heerlijk malmédy raclette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Malmédy raclette te bereiden
Was de aardappelen met een borsteltje goed schoon onder de kraan. Je kiest best aardappelen die even groot zijn.
Doe ze in een kookpan en voeg er koud water bij, zodat ze half onder water staan. Voeg er zout aan toe en breng snel aan de kook.
Laat daarna een half uur koken.
Giet de aardappelen af en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in tweeën en leg ze in een terracottaschaal of in een grote gratinschotel.
Leg een dun sneetje Ardeense hesp en een dikke snee “Bernister Crémeux” kaas op de aardappelen.
Strijk het eigeel uit over de kaas en laat het geheel onder de grill smelten.
Opdienen met kleine uitjes en augurken, met een Belgisch biertje of een droge witte wijn.
Doe ze in een kookpan en voeg er koud water bij, zodat ze half onder water staan. Voeg er zout aan toe en breng snel aan de kook.
Laat daarna een half uur koken.
Giet de aardappelen af en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in tweeën en leg ze in een terracottaschaal of in een grote gratinschotel.
Leg een dun sneetje Ardeense hesp en een dikke snee “Bernister Crémeux” kaas op de aardappelen.
Strijk het eigeel uit over de kaas en laat het geheel onder de grill smelten.
Opdienen met kleine uitjes en augurken, met een Belgisch biertje of een droge witte wijn.
bertal zegt:
Dan dou dat maar, smullen!!!!!!!
:);)
m.v.g. Bert Allers