KookJij

Recept voor Maaltijdsoep met kip en kerrie

Kan ook met vis in plaats van kip: voeg de vis pas op het einde toe, samen met de kokosmelk.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de wortel in halve schijfjes, de aardappelen (geschild) in kleine blokjes en de selder in dunne plakjes.
  2. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de kip en de spekreepjes in op een vrij hoog vuur. Voeg de groenten en het kerriepoeder bij het bruingebakken vlees, meng gedurende 2 min., voeg 1 l water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen.
  3. Neem de stoofpot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen) en verwijder dan het papier.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met fijngehakte koriander en dien heel warm op met naanbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mich

mich zegt:
Lekker met noodles erbij.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Deze soep ga ik als hapje geven, morgen bezoek en heb alles in huis. Nog enkele hapjes in gedachten ;-) hoofdschotel is ook al in orde. Dessertje gaat een ijsje worden met chocolade saus en advocaat.