KookJij

Luikse witte worst gevuld met zuurkool

Een heerlijk luikse witte worst gevuld met zuurkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luikse witte worst gevuld met zuurkool te bereiden

Snijd de worsten gedeeltelijk door, vul met zuurkool, goed aanduwen, draai het gerookt spek erom.
Bak deze even aan in een beetje boter.
Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder gaar in voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 min.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze worsten werden geserveerd op een bedje van aardappelpuree voor koelere dagen te vinden op mijn receptenpagina.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Els, ik kies de dagrecepten niet en wat betreft de foto’s daar kan Ik helaas niets aan doen. Het beste is contact op te nemen met Anna zij kent het reilen en zeilen van Kookjij. Vriendelijke groetjes Hilde
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Je hebt geweldige recepten maar waarom krijgen andere leden geen "recept van de dag " meer. En ook alle foto's zijn verdwenen die bij onze recepten stonden. Ik vind dit erg jammer want ik kan ze ook niet meer toevoegen.
Wordt hier nog iets aangedaan?
Groet Els
apu

apu zegt:
Haha , schei maar uit, ik dacht ook, nederlanders en belgen verstaan mekaar, had ik me effe vergist! Ik werkte voor een verzekering en ik had met een vrouw afgesproken bij de chakoschenwinkel in genk (ik weet echt niet of ik het goed schrijf) maar ik wist echt niet wat ze bedoelden, na veel navragen kwam ik erachter dat het de tassenwinkel in genk was....haha:): )of toen m'n schoonzus zei dat de choufage kapot was.. ik mooi meegepraat en toen ze weg waren mn man gevraagd wat dat was, een choufage...een verwarming dus!:p:p:p, ach...taal he, haha, heb me dood gelachen toen, kom je de groentenwinkel in en zie je dat lentenuitjes "schalullen" heet, ik als hollander had daar moeite mee om uit te spreken!:):D, net als toen mijn zoon van toen 3 jaar oud door de friture riep dat hij moest "poepen", achteraf heb ik me dood gelachen, maar die gezichten toen waren goud waard!!:D:D:p
derbyke

derbyke zegt:
Apu, wat verschilt de taal soms toch hé...curryworsten of hamburgers zijn bij ons gelijk jullie het noemen frikandellen, frikandellen zijn bij ons bouletten.:);):p Weer Nederlandse woorden om te onthouden :);):p
apu

apu zegt:
Curryworst niet verwarren met frikandellen natuurlijk, ik bedoel de witte curryworsten in darm!;)
apu

apu zegt:
Bij gebrek aan de Belgische witte worst heb ik het met curryworst van de naanhof gemaakt (wat overigens in de verste verte niet op een hamburger lijkt) en met die worst was het ook een prima recept! Ik heb 3 jaar in Belgie gewoond en vaker de "witte pens" ofwel de witte worst gegeten, en die van de Nederlandse naanhof komt heel dicht in de buurt:):)
derbyke

derbyke zegt:
En anders even googlen, foto's genoeg van de luikse witte worst :):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo allemaal er is wel degelijk een verschil tss witte worst en curryworst.
Witte Worst :

Eerst en vooral heeft witte worst niets te zien met ingewanden of dergelijke.

Witte worst is een lekkernij op zich zowel als op de BBQ als in de pan of in de oven of gewoon koud.

Het aanvankelijk recept van witte worst is 1/3 vlees, 1/3 brood en melk, 1/3 vet . Huidig wordt dit nog overal toegepast met uitzondering van Puydtjes Artisanale Vleewaren.Wij werken met een combinatie van varkensvlees en rundsvlees zonder brood, melk of extra vet. De reden daartoe is zeer simpel ,brood en melk zorgen voor een snelle verzuring met bedef tot gevolg, omdat tegen te gaan moet je dan bewaarmiddelen toevoegen die op hun beurt de kleur ondermijnen enz...Dus wij werken zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen en dus hebben we ook een ander recept.

Witte pens wordt afgevuld in natuurdarmen van caliber 44 die de ideale breedte zijn en kunnen perfect in uw diepvriezer bewaard worden.

Glutenvrij, Tarwevrij, Lactosevrij, glutamaatvrij (smaakversterkervrij), zonder keurstoffen, zonder bewaarmiddelen en zonder toegevoegde aroma's.
Een curryworst is nog altijd een hamburger.Groetjes van ons 3tjes :);):p
hns

hns zegt:
Thanks 'jongens', ga op zoek naar de Curryworst!
H,B en Tineke :):):)
PS ik denk dat Bores het ook wel lekker vindt, alleen dit gaat aan zijn neusje voorbij!!
apu

apu zegt:
Hans: hier wordt witte worst ook wel curryworst genoemd, verkrijgbaar bij de naanhof en de meeste supermarkten. Dus geen braadworst maar de echte curryworsten (voor op de bbq).:):) Heerlijk recept trouwens!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans , je hebt bloedworst maar ook witte worst, je hebt ze in verschillende smaken b.v met kruiden en hier word ze ook wel luikse worst genoemd. Het aanvankelijk recept van witte worst is 1/3 vlees, 1/3 brood en melk, 1/3 vet .Groetjes van ons tweetjes
:);)
hns

hns zegt:
Hilde wat is luikse witte worst, is er een alternatief?
Ik ben gek op zuurkool, dus voor mij een juiste keuze!!
dank&grten
Hans en DE Bores:):):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard , toch fijn dat je het opmerkt maar Derbyke haar naam samen met Elmo blijft op Kookjij verder bestaan .En inderdaad er is een reden ze blijft de mascotte van mijn gerechten.
Groetjes Hilde:);)
sjeef

sjeef zegt:
Dag Hilde,
Moet de ondertekening bij je recepten niet aangepast worden?
Waarschijnlijk staat dat standaard ingesteld, maar er kan ook een andere reden zijn.
Groetjes,
Gerard Schaefers