KookJij

Libanese komkommersoep

Een heerlijk libanese komkommersoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie: 105 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Libanese komkommersoep te bereiden

leg een aantal stukjes opzij voor de garnering.

1. schil de rest van de komkommen en pars hem boven een schaal zodat je het vocht kunt opvangen.
2.maak de bosui schoon en snijd deze in mooie dunne ringen. iets van het groen gebruiken niet alles.
3.pel de knoflook en snijd hem fijn.
4.vermeng de komkommer en het vocht met de overige ingredienten tot een gladde soep. breng de soep pitting op smaak met out en peper.
5. koel hem goed

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hi, ik ben op zoek naar libanese recepten en vind dit erg leuk. Wat bedoel je met uitpersen, in een sapcentrifuge of zo? Gooi je het vruchtvlees daarna weg? Hans:)
mariska

mariska zegt:
ik heb de soep gemaakt en ik vindt hem super lekker nu ben ik toch al op buitenlands eten maar dit vond ik echt heel lekker :D