Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel
PT70M
Lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel
Een heerlijk lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Johan Briels
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel te bereiden
Was de sla .Droog de sla in de slacentrifuge.Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.Meng de ingrediënten voor de dressing.Klop de dressing op met een garde.Spatel de stukjes appel en noten door 1/3 van de dressing.Zet de dressing apart.Borstel de champignons schoon en snijd de voetjes eraf.Laat de champignons heel.Verhit olie in een braadpannetje en roerbak de champignons samen met de knoflook.Voeg de kippenbouillon suiker en oestersaus toe.Schep het mengsel om,breng het aan de kook en zet het vuur laag.Laat sudderen tot het vocht is ingedampt en het champignonmengsel stroperig is.Was de zeebaarsfilet onder de koude kraan,controleer ze op graten en droog ze met keukenpapier.Bestrooi de vis met zout en vers gemalen peper.Haal de velkant van de vis door de bloem.Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de vis op de velkant gaar.Houd de vis warm.Verdeel de sla over 4 borden.Leg de vis in het midden en schik het appel-notenmengsel eromheen.Maak de rest van de dressing lauwwarm en lepel hem rond de vis.Verdeel de geconfijte champignons en olijven over het bord.Garneer de vis met dille.Strooi de stukjes tomaat over de salade.