KookJij

Lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel

Een heerlijk lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Johan Briels
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lauwwarmesalade van zeebaars,gekonfijte paddestoel te bereiden

Was de sla .Droog de sla in de slacentrifuge.Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.Meng de ingrediënten voor de dressing.Klop de dressing op met een garde.Spatel de stukjes appel en noten door 1/3 van de dressing.Zet de dressing apart.Borstel de champignons schoon en snijd de voetjes eraf.Laat de champignons heel.Verhit olie in een braadpannetje en roerbak de champignons samen met de knoflook.Voeg de kippenbouillon suiker en oestersaus toe.Schep het mengsel om,breng het aan de kook en zet het vuur laag.Laat sudderen tot het vocht is ingedampt en het champignonmengsel stroperig is.Was de zeebaarsfilet onder de koude kraan,controleer ze op graten en droog ze met keukenpapier.Bestrooi de vis met zout en vers gemalen peper.Haal de velkant van de vis door de bloem.Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de vis op de velkant gaar.Houd de vis warm.Verdeel de sla over 4 borden.Leg de vis in het midden en schik het appel-notenmengsel eromheen.Maak de rest van de dressing lauwwarm en lepel hem rond de vis.Verdeel de geconfijte champignons en olijven over het bord.Garneer de vis met dille.Strooi de stukjes tomaat over de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst