KookJij

Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella

Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Door dit recept ben ik gaan experimenteren met lasagne. Een heerlijke combinatie.
Recept van:
Bereidingstijd: -20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 909 kCal energie
50 Gram eiwit
46 Gram vet
72 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella te bereiden

  1. 1. GEHAKTSAUS
    Bak het gehakt in een droge Koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak het gehakt op smaak met oregano, peper en zout. Verwijder het laurierblad.
    2. SPINAZIE
    Roer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide en goed uitgelekte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
    3. BECHAMELSAUS
    Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje aan toe voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus. (De bechamelsaus kan natuurlijk ook uit een pakje gemaakt worden.)
    4. Snij de mozzarella in kleine stukjes.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Doe onderin de vuurvaste schaal de helft van de gehaktsaus. Leg hierop een een laag lasagnebladen.
    Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella. Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.
    Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, spinazie, mozzarella, lasagne, etc. etc. Eindig met lasagnebladen en daarover béchamelsaus met de rest van de geraspte kaas.
    Zet de schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is ( plm. 45 minuten).

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is een topper in onze familie. Als ik deze lasagne maak is iedereen blij. Op Smulweb is dit recept ruim 4000 keer bewaard en heb ik alleen maar positieve reacties gekregen. Het is wel een beetje veel werk, maar jr krijgt er een heerlijke lasagne voor terug.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst