KookJij

Recept voor Lamscaré met ratatouille en een knoflookdragonsaus

Een heerlijk lamscaré met ratatouille en een knoflookdragonsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.Draai de pijnboompitten,basilicum,peterselie,dragon en knoflook fijn in de blender.Voeg een beetje olijfolie toe en breng op smak met zout en peper.Doe in een kom en voeg paneermeel toe tot een dikke pasta ontstaat.Bestrooi de lamscarré met peper en zout en bak hem bruin in olijfolie.Bedek daarna met de pasta en zet 5 minuten in de oven.Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten.Bak voor de ratatouille de courgette,aubergine,paprika en sjalot elk apart in olijfolie.Voeg beetje bij beetje de knoflook toe.Doe de groenten bij elkaar.Schep er de tomaat,kruiden en zout en peper door.Fruit voor de saus de sjalot en knoflook in hete olijfolie.Voeg de lamsjus toe en laat inkoken tot 1/2.Zeef de saus en klop de boter erdoor.Breng op smaak met de dragon en peper en zout.Verwarm voor het serveren het lam en de ratatouille ongeveer 3 minuten in de oven van 180 graden.Snij de carré in plakken.Serveer met groenten en saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
De saus kan je van te voren maken,en 1 tot 2 weken bewaren in de koelkast, invriezen raad ik af, doet af aan de smaak. Dit gerecht is voor 4 personen dus maal 2 1/2, de bereidingstijd blijft hetzelfde, al zal je er wat langer mee bezig zijn gezien de hoeveelheden.
Veel succes!!

Groetjes,
Anna
KookJij.
polman

polman zegt:
nogmaals met mij kan ik de saus ook van te voren maken en bewaren in de vriezer
polman

polman zegt:
moet het voor 10 pers maken moet ik dan alles maal 5 doen en wat met de tijd groetjes rudi