KookJij

Kweeperen met rode zoete wijn

Een heerlijk kweeperen met rode zoete wijn recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kweeperen met rode zoete wijn te bereiden

1. Schil de kweeperen, snijd ze in schijven of brokken, ontpit ze en leg ze in koud water met het sap van de 2 citroenen.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kweeperen even uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder.
3. Verwarm lichtjes de zoete wijn (hoeveelheid naar smaak) en laat de honing erin smelten. Voeg optioneel de ouzo of raki erbij. Giet het lauwe mengsel over de kweeperen.
4. Bedek de schaal met aluminiumfolie of met een deksel.
5. Zet de oven dan op 180 graden en laat gedurende +/- 60 minuten stoven. Voel af en toe met een vork of de kweeperen gaar zijn.
6. Verwijder het aluminiumfolie of het deksel en laat nog 10 minuten verder stoven.

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Je kan dit gerecht warm geven bij lams-, schapen- of varkensvlees of zelfs wild.
Ook koud is het als dessert erg lekker met yoghourt of ijsroom. Als dessert gebruikt, voeg je naar smaak wat meer suiker of honing toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst