KookJij

Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

Deze Indonesische kip kerrie is heerlijk kruidig door de zelfgemaakte pasta van verse ingrediënten en de garam masala. Heb je liever een mildere kerrie gebruik dan gewoon kerrie uit een potje wat ze bij elke supermarkt verkopen. Ik heb naar eigen smaak verse ananas en champignons toegevoegd en wij vonden het een heerlijke combinatie. Ik heb gebruik gemaakt van kipdijfilet omdat daar meer smaak aan zit dan gewone kipfilet. Natuurlijk kun je ook gewoon kipfilet gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Geen idee meer waar het recept vandaan komt, in ieder geval in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige kip kerrie met ananas en champignons te bereiden

  1. Pasta maken van genoemde ingrediënten.
  2. Snijd de uien fijn, de kip in blokjes, de champignons in schijfjes en maak de ananas schoon en snij deze in stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de fijngemaakte pasta een paar minuutjes, roer goed door ander bakt de pasta aan.
  4. Fruit hierbij eerst de uien en voeg dan de garam masala toe (voeg zonodig nog wat olie toe).
  5. Roerbak dit mengsel goed en voeg dan de kokosmelk en daarna de bouillon toe, voeg eventueel nog een beetje zout naar smaak toe.
  6. Bak intussen in een andere pan de kip rondom bruin en bestrooi deze met peper en zout.
  7. Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de saus en bak dan vervolgens de champignons en voeg deze ook toe aan de saus.
  8. Als laatste voeg je de ananas toe en warm deze heel even mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst