KookJij

Kokosfruit rijstcake

Een heerlijk kokosfruit rijstcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokosfruit rijstcake te bereiden

De Gelatine weken in koud water. Kokosmelk verwarmen totdat de melk tegen de kook aan is. Verhitten stoppen en 2 blaadjes gelatine uitknijpen en toevoegen aan de melk. Ook de vanillesuiker, dun gesneden abrikozenreepjes en de rijst erbij doen. Goed omroeren. Een kleine cakevorm (15x7,5cm) bekleden met versfolie (plastic) vullen met het rijstmengsel.
De aardbeien (of mango) schoonmaken en pureren. In een schaaltje 1-2 eetlepels kokend water mengen met het overgebleven blaadje gelatine. Als de gelatine goed is opgelost hier 150 gr. van de fruitpuree bijdoen en goed doorroeren zodat de gelatine zeker goed verspreid is door de puree. Het fruitmengsel boven op de rijst uitgieten. Afdekken met versfolie. In de koelkast laten opstijven. (minimaal 2 uur, ik maak deze rijstcake ’s avonds na het avondeten dan heb ik er tot gebruik de andere dag geen omkijken meer naar). De overgebleven fruitpuree in een schaaltje afgedekt in koelkast bewaren. Het afmaken van het gerecht is simpel. De rijstcake kun je door het plastic makkelijk uit de vorm halen. Zet de cake met de rijst aan de onderkant op een bord of snijplank en snijd voorzichtig (met een scherp, niet gekarteld mes) plakken van de cake. Op het bordje twee eetlepels van de fruitpuree en daarop twee plakjes rijstcake.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Met regelmaat maak ik bereidingen van overgehouden ingrediënten van andere gerechten. Zo is ook de kokosfruit rijstcake een recept geworden dat ik daags na het eten van een curry kan bereiden. Serveer je de cake als nagerecht dan al wel de cake en de fruitpuree een half uurtje van tevoren uit de koeling halen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karola

karola zegt:
Dat met die kokos is een prima idee
Groeten
Karola
Tania

Tania zegt:
Het is inderdaad lekker. Een volgende keer doe ik nog wat extra gemalen kokos door de rijst om de kokossmaak nog wat extra naar boven te halen. :)Groeten, Tania
karola

karola zegt:
Dit ga ik zeker proberen, lijkt me erg lekker.