KookJij

Kleine kalfskroketjes

Een heerlijk kleine kalfskroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20-25 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine kalfskroketjes te bereiden

Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze circa 2 min. zachtjes mee. Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus ontstaat en laat de saus op zacht vuur 7-10 min. koken. Neem de saus van het vuur. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water, knijp de gelatine uit en laat het in de nog warme saus oplossen. Roer het vlees erdoor en breng het mengsel op smaak met rozemarijn, peterselie, zout en peper. Strijk de vleesragout uit in een laag van 2-3 cm in een schaal en laat het in de koelkast goed afkoelen en minstens 4 uur of liever 1 nacht opstijven. Vorm van het vleesmengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes door de bloem, dan door losgeklopt eiwit en vervolgens door paneermeel. Herhaal dit nog een keer en laat de kroketjes circa 15 min. drogen op bakpapier. Frituur de kroketjes in gedeelten in 2-4 min. lichtbruin en krokant in de hete frituurolie (180°C).
Terug

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst